Exam Code: 1z0-060 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Upgrade to Oracle Database 12c
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1z0-060 Exam.

2016 Aug 1z0-060 pdf:

Q41. Which three statements are true about using flashback database in a multitenant container database (CDB)?

A. The root container can be flashed back without flashing back the pluggable databases (PDBs).

B. To enable flashback database, the CDB must be mounted. 

C. Individual PDBs can be flashed back without flashing back the entire CDB. 

D. The DB_FLASHBACK RETENTION_TARGET parameter must be set to enable flashback of the CDB. 

E. A CDB can be flashed back specifying the desired target point in time or an SCN, but not a restore point.

Answer: BDE


Q42. You want to flash back a test database by five hours. 

You issue this command:

SQL > FLASHBACK DATABASE TO TIMESTAMP (SYSDATE - 5/24);

Which two statements are true about this flashback scenario?

A. The database must have multiplexed redo logs for the flashback to succeed. 

B. The database must be MOUNTED for the flashback to succeed. 

C. The database must use block change tracking for the flashback to succeed. 

D. The database must be opened in restricted mode for the flashback to succeed. 

E. The database must be opened with the RESETLOGS option after the flashback is complete.

F. The database must be opened in read-only mode to check if the database has been flashed back to the correct SCN.

Answer: BE


Q43. Your database supports an online transaction processing (OLTP) application. The application is undergoing some major schema changes, such as addition of new indexes and materialized views. You want to check the impact of these changes on workload performance.

What should you use to achieve this?

A. Database replay

B. SQL Tuning Advisor

C. SQL Access Advisor

D. SQL Performance Analyzer

E. Automatic Workload Repository compare reports

Answer: D


Q44. You notice a performance change in your production Oracle 12c database. You want to know which change caused this performance difference.

Which method or feature should you use?

A. Compare Period ADDM report

B. AWR Compare Period report

C. Active Session History (ASH) report

D. Taking a new snapshot and comparing it with a preserved snapshot

Answer: B


Q45. What are two benefits of installing Grid Infrastructure software for a stand-alone server before installing and creating an Oracle database?

A. Effectively implements role separation

B. Enables you to take advantage of Oracle Managed Files.

C. Automatically registers the database with Oracle Restart.

D. Helps you to easily upgrade the database from a prior release.

E. Enables the Installation of Grid Infrastructure files on block or raw devices.

Answer: CE


1z0-060 real exam

Replace exam 1z0-060:

Q46. Examine the parameters for your database instance:


Which three statements are true about the process of automatic optimization by using cardinality feedback?

A. The optimizer automatically changes a plan during subsequent execution of a SQL statement if there is a huge difference in optimizer estimates and execution statistics.

B. The optimizer can re optimize a query only once using cardinality feedback.

C. The optimizer enables monitoring for cardinality feedback after the first execution of a query.

D. The optimizer does not monitor cardinality feedback if dynamic sampling and multicolumn statistics are enabled. 

E. After the optimizer identifies a query as a re-optimization candidate, statistics collected by the collectors are submitted to the optimizer.

Answer: ACD


Q47. Examine the following impdp command to import a database over the network from a pre-12c Oracle database (source):


Which three are prerequisites for successful execution of the command?

A. The import operation must be performed by a user on the target database with the DATAPUMP_IMP_FULL_DATABASE role, and the database link must connect to a user on the source database with the DATAPUMP_EXD_FULL_DATABASE role.

B. All the user-defined tablespaces must be in read-only mode on the source database.

C. The export dump file must be created before starting the import on the target database.

D. The source and target database must be running on the same platform with the same endianness.

E. The path of data files on the target database must be the same as that on the source database.

F. The impdp operation must be performed by the same user that performed the expdp operation.

Answer: ABD


Q48. Which three operations can be performed as multipartition operations in Oracle?

A. Merge partitions of a list partitioned table

B. Drop partitions of a list partitioned table

C. Coalesce partitions of a hash-partitioned global index.

D. Move partitions of a range-partitioned table

E. Rename partitions of a range partitioned table

F. Merge partitions of a reference partitioned index

Answer: ABF


Q49. To enable the Database Smart Flash Cache, you configure the following parameters:

DB_FLASH_CACHE_FILE = ‘/dev/flash_device_1’ , ‘/dev/flash_device_2’ 

DB_FLASH_CACHE_SIZE=64G

What is the result when you start up the database instance?

A. It results in an error because these parameter settings are invalid. 

B. One 64G flash cache file will be used. 

C. Two 64G flash cache files will be used. 

D. Two 32G flash cache files will be used. 

Answer: A


Q50. A new report process containing a complex query is written, with high impact on the database. You want to collect basic statistics about query, such as the level of parallelism, total database time, and the number of I/O requests.

For the database instance STATISTICS_LEVEL, the initialization parameter is set to 

TYPICAL and the CONTROL_MANAGEMENT_PACK_ACCESS parameter is set to DIAGNOSTIC+TUNING.

What should you do to accomplish this task?

A. Execute the query and view Active Session History (ASH) for information about the query.

B. Enable SQL trace for the query.

C. Create a database operation, execute the query, and use the DBMS_SQL_MONITOR.REPORT_SQL_MONITOR function to view the report.

D. Use the DBMS_APPLICATION_INFO.SET_SESSION_LONGOPS procedure to monitor query execution and view the information from the V$SESSION_LONGOPS view.

Answer: C