Our pass rate is high to 98.9% and the similarity percentage between our ccnp routing and switching route 300 101 official cert guide study guide and real exam is 90% based on our seven-year educating experience. Do you want achievements in the Cisco 300 101 route exam in just one try? I am currently studying for the Cisco ccnp dumps 300 101 exam. Latest Cisco ccnp dumps 300 101 Test exam practice questions and answers, Try Cisco ccnp routing and switching route 300 101 Brain Dumps First.

Q31. What is the primary service that is provided when you implement Cisco Easy Virtual Network? 

A. It requires and enhances the use of VRF-Lite. 

B. It reduces the need for common services separation. 

C. It allows for traffic separation and improved network efficiency. 

D. It introduces multi-VRF and label-prone network segmentation. 

Answer:

Explanation: 


Q32. A router with an interface that is configured with ipv6 address autoconfig also has a link-local address assigned. Which message is required to obtain a global unicast address when a router is present? 

A. DHCPv6 request 

B. router-advertisement 

C. neighbor-solicitation 

D. redirect 

Answer:

Explanation: 

Autoconfiguration is performed on multicast-enabled links only and begins when a multicastenabled

interface is enabled (during system startup or manually). Nodes (both, hosts and routers) begin

the process by generating a link-local address for the interface. It is formed by appending the interface

identifier to well-known link-local prefix FE80 :: 0. The interface identifier replaces the right-most zeroes of

the link-local prefix. Before the link-local address can be assigned to the interface, the node performs the

Duplicate Address Detection mechanism to see if any other node is using the same link-local address on

the link. It does this by sending a Neighbor Solicitation message with target address as the "tentative"

address and destination address as the solicited-node multicast address corresponding to this tentative

address. If a node responds with a Neighbor Advertisement message with tentative address as the target

address, the address is a duplicate address and must not be used. Hence, manual configuration is

required. Once the node verifies that its tentative address is unique on the link, it assigns that link-local

address to the interface. At this stage, it has IP-connectivity to other neighbors on this link. The

autoconfiguration on the routers stop at this stage, further tasks are performed only by the hosts. The

routers will need manual configuration (or stateful configuration) to receive site-local or global addresses.

The next phase involves obtaining Router Advertisements from routers if any routers are present on the

link. If no routers are present, a stateful configuration is required. If routers are present, the Router

Advertisements notify what sort of configurations the hosts need to do and the hosts receive a global

unicast IPv6 address. Reference: https://sites.google.com/site/amitsciscozone/home/important-tips/ipv6/

ipv6-stateless- autoconfiguration


Q33. CORRECT TEXT [SIMULATION] 

Route.com is a small IT corporation that is attempting to implement the network shown in the exhibit. Currently the implementation is partially completed. OSPF has been configured on routers Chicago and NewYork. The SO/O interface on Chicago and the SO/1 interface on NewYork are in Area 0. The loopbackO interface on NewYork is in Area 1. However, they cannot ping from the serial interface of the Seattle router to the loopback interface of the NewYork router. You have been asked to complete the implementation to allow this ping. 

ROUTE.com's corporate implementation guidelines require: 

. The OSPF process ID for all routers must be 10. 

. The routing protocol for each interface must be enabled under the routing process. 

. The routing protocol must be enabled for each interface using the most specific wildcard mask possible. 

.The serial link between Seattle and Chicago must be in OSPF area 21. 

.OSPF area 21 must not receive any inter-area or external routes. 

Network Information 

Seattle 

S0/0 192.168.16.5/30 - Link between Seattle and Chicago 

Secret Password: cisco 

Chicago 

S0/0 192.168.54.9/30 - Link between Chicago and NewYork 

S0/1 192.168.16.6/30 - Link between Seattle and Chicago Secre Password: cisco 

NewYork 

S0/1 192.168.54.10/30 - Link between Chicago and NewYork 

Loopback0 172.16.189.189 

Secret Password: cisco 

Answer: Here is the solution below: 

Explanation: 

Note: In actual exam, the IP addressing, OSPF areas and process ID, and router hostnames may change, but the overall solution is the same. 

Seattle’s S0/0 IP Address is 192.168.16.5/30. So, we need to find the network address and wildcard mask of 192.168.16.5/30 in order to configure the OSPF. 

IP Address: 192.168.16.5 /30 

Subnet Mask: 255.255.255.252 

Here subtract 252 from 2565, 256-252 = 4, hence the subnets will increment by 4. 

First, find the 4th octet of the Network Address: 

The 4th octet of IP address (192.168.16.5) belongs to subnet 1 (4 to 7). 

Network Address: 192.168.16.4 

Broadcast Address: 192.168.16.7 

Lets find the wildcard mask of /30. 

Subnet Mask: (Network Bits – 1’s, Host Bits – 0’s) 

Lets find the wildcard mask of /30: 

Now we configure OSPF using process ID 10 (note the process ID may change to something else in real exam). 

Seattle>enable 

Password: cisco

Seattle#conf t 

Seattle(config)#router ospf 10 

Seattle(config-router)#network 192.168.16.4 0.0.0.3 area 21 

One of the tasks states that area 21 should not receive any external or inter-area routes (except 

the default route). 

Seattle(config-router)#area 21 stub 

Seattle(config-router)#end 

Seattle#copy run start 

Chicago Configuration: 

Chicago>enable 

Password: cisco 

Chicago#conf t 

Chicago(config)#router ospf 10 

We need to add Chicago’s S0/1 interface to Area 21 

Chicago(config-router)#network 192.168.16.4 0.0.0.3 area 21 

Again, area 21 should not receive any external or inter-area routes (except the default route). 

In order to accomplish this, we must stop LSA Type 5 if we don’t want to send external routes. And 

if we don’t want to send inter-area routes, we have to stop LSA Type 3 and Type 4. Therefore we 

want to configure area 21 as a totally stubby area. 

Chicago(config-router)#area 21 stub no-summary 

Chicago(config-router)#end 

Chicago#copy run start 

The other interface on the Chicago router is already configured correctly in this scenario, as well 

as the New York router so there is nothing that needs to be done on that router. 


Q34. Which Cisco VPN technology uses AAA to implement group policies and authorization and is also used for the XAUTH authentication method? 

A. DMVPN 

B. Cisco Easy VPN 

C. GETVPN 

D. GREVPN 

Answer:

Explanation: 


Q35. You have been asked to evaluate how EIGRP is functioning in a customer network. 

What percent of R1’s interfaces bandwidth is EIGRP allowed to use? 

A. 10 

B. 20 

C. 30 

D. 40 

Answer:

Explanation: 


Q36. Refer to the exhibit. 

Which statement about the output of the show flow-sampler command is true? 

A. The sampler matched 10 packets, each packet randomly chosen from every group of 100 packets. 

B. The sampler matched 10 packets, one packet every 100 packets. 

C. The sampler matched 10 packets, each one randomly chosen from every 100-second interval. 

D. The sampler matched 10 packets, one packet every 100 seconds. 

Answer:

Explanation: 

The sampling mode determines the algorithm that selects a subset of traffic for NetFlow

processing. In the random sampling mode that Random Sampled NetFlow uses, incoming packets are

randomly selected so that one out of each n sequential packets is selected on average for NetFlow

processing. For example, if you set the sampling rate to 1 out of 100 packets, then NetFlow might sample

the 5th, 120th, 199th, 302nd, and so on packets. This sample configuration provides NetFlow data on 1

percent of total traffic. The n value is a parameter from 1 to 65535 packets that you can configure. Table 2

show flow-sampler Field Descriptions Field Description Sampler Name of the flow sampler id Unique ID of

the flow sampler packets matched Number of packets matched for the flow sampler mode Flow sampling

mode sampling interval is Flow sampling interval (in packets) Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/

docs/ios/12_0s/feature/guide/nfstatsa.html#wp1084291


Q37. A network administrator uses IP SLA to measure UDP performance and notices that packets on one router have a higher one-way delay compared to the opposite direction. Which UDP characteristic does this scenario describe? 

A. latency 

B. starvation 

C. connectionless communication 

D. nonsequencing unordered packets 

E. jitter 

Answer:

Explanation: 

Cisco IOS IP SLAs provides a proactive notification feature with an SNMP trap. Each measurement

operation can monitor against a pre-set performance threshold.

Cisco IOS IP SLAs generates an SNMP trap to alert management applications if this threshold is crossed.

Several SNMP traps are available: round trip time, average jitter, one-way latency, jitter, packet loss, MOS, and connectivity tests.

Here is a partial sample output from the IP SLA statistics that can be seen:

router#show ip sla statistics 1

Round Trip Time (RTT) for Index 55

Latest RTT: 1 ms

Latest operation start time: *23:43:31.845 UTC Thu Feb 3 2005 Latest operation return code: OK

RTT Values:

Number Of RTT: 10 RTT Min/Avg/Max: 1/1/1 milliseconds Latency one-way time:

Number of Latency one-way Samples: 0

Source to Destination Latency one way Min/Avg/Max: 0/0/0 milliseconds Destination to Source Latency

one way Min/Avg/Max: 0/0/0 milliseconds 

Reference:

http://www.cisco.com/en/US/technologies/tk648/tk362/tk920/technologies_white_paper09186a0

0802d5efe.html


Q38. Refer to the exhibit. The command is executed while configuring a point-to-multipoint Frame Relay interface. Which type of IPv6 address is portrayed in the exhibit? 

A. link-local 

B. site-local 

C. global 

D. multicast 

Answer:

Explanation: 


Q39. For security purposes, an IPv6 traffic filter was configured under various interfaces on the local router. However, shortly after implementing the traffic filter, OSPFv3 neighbor adjacencies were lost. What caused this issue? 

A. The traffic filter is blocking all ICMPv6 traffic. 

B. The global anycast address must be added to the traffic filter to allow OSPFv3 to work properly. 

C. The link-local addresses that were used by OSPFv3 were explicitly denied, which caused the neighbor relationships to fail. 

D. IPv6 traffic filtering can be implemented only on SVIs. 

Answer:

Explanation: 

OSPFv3 uses link-local IPv6 addresses for neighbor discovery and other features, so if any IPv6 traffic

filters are implemented be sure to include the link local address so that it is permitted in the filter list.

Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/datacenter/sw/5_x/nx- os/unicast/configuration/

guide/l3_cli_nxos/l3_ospfv3.html


Q40. Router A and Router B are configured with IPv6 addressing and basic routing capabilities using OSPFv3. The networks that are advertised from Router A do not show up in Router B's routing table. After debugging IPv6 packets, the message "not a router" is found in the output. Why is the routing information not being learned by Router B? 

A. OSPFv3 timers were adjusted for fast convergence. 

B. The networks were not advertised properly under the OSPFv3 process. 

C. An IPv6 traffic filter is blocking the networks from being learned via the Router B interface that is connected to Router A. 

D. IPv6 unicast routing is not enabled on Router A or Router B. 

Answer:

Explanation: 

show ipv6 traffic Field Descriptions

Field Description

source- Number of source-routed packets.

routed

truncated Number of truncated packets.

format Errors that can result from checks performed on header fields, errors the version number, and

packet length.

not a Message sent when IPv6 unicast routing is not enabled.

router

Reference:

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/ipv6/command/reference/ipv6_book/ipv6_16.html