Act now and download your Cisco 300-101 test today! Do not waste time for the worthless Cisco 300-101 tutorials. Download Most up-to-date Cisco Implementing Cisco IP Routing exam with real questions and answers and begin to learn Cisco 300-101 with a classic professional.

2016 Sep ccnp route 300-101 topics:

Q31. Which method allows IPv4 and IPv6 to work together without requiring both to be used for a single connection during the migration process? 

A. dual-stack method 

B. 6to4 tunneling 

C. GRE tunneling 

D. NAT-PT 

Answer: A 

Explanation: 

Dual stack means that devices are able to run IPv4 and IPv6 in parallel. It allows hosts to simultaneously

reach IPv4 and IPv6 content, so it offers a very flexible coexistence strategy. For sessions that support IPv6, IPv6 is used on a dual stack endpoint. If both

endpoints support IPv4 only, then IPv4 is used.

Benefits:

Native dual stack does not require any tunneling mechanisms on internal networks

Both IPv4 and IPv6 run independent of each other

Dual stack supports gradual migration of endpoints, networks, and applications. Reference: http://

www.cisco.com/web/strategy/docs/gov/IPV6at_a_glance_c45-625859.pdf


Q32. What is the result of the command ip flow-export destination 10.10.10.1 5858? 

A. It configures the router to export cache flow information to IP 10.10.10.1 on port UDP/5858. 

B. It configures the router to export cache flow information about flows with destination IP 10.10.10.1 and port UDP/5858. 

C. It configures the router to receive cache flow information from IP 10.10.10.1 on port UDP/5858. 

D. It configures the router to receive cache flow information about flows with destination IP 10.10.10.1 and port UDP/5858. 

Answer: A 

Explanation: 

To enable the exporting of information in NetFlow cache entries, use the ip flow-export destination

command in global configuration mode.

Syntax Description

ip- IP address of the workstation to which you want to send the address NetFlow information.

udp-port UDP protocol-specific port number.

Reference:

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_0s/feature/guide/12s_mdnf.html#wp1023091


Q33. What does the following access list, which is applied on the external interface FastEthernet 1/0 of the perimeter router, accomplish? 

router(config)#access-list 101 deny ip 10.0.0.0 0.255.255.255 any log 

router (config)#access-list 101 deny ip 192.168.0.0 0.0.255.255 any log 

router (config)#access-list 101 deny ip 172.16.0.0 0.15.255.255 any log 

router (config)#access-list 101 permit ip any any 

router (config)#interface fastEthernet 1/0 

router (config-if)#ip access-group 101 in 

A. It prevents incoming traffic from IP address ranges 10.0.0.0-10.0.0.255, 172.16.0.0-172.31.255.255, 192.168.0.0-192.168.255.255 and logs any intrusion attempts. 

B. It prevents the internal network from being used in spoofed denial of service attacks and logs any exit to the Internet. 

C. It filters incoming traffic from private addresses in order to prevent spoofing and logs any intrusion attempts. 

D. It prevents private internal addresses to be accessed directly from outside. 

Answer: C 

Explanation: 

The private IP address ranges defined in RFC 1918 are as follows:

10.0.0.0 - 10.255.255.255

172.16.0.0 - 172.31.255.255

192.168.0.0 - 192.168.255.255 

These IP addresses should never be allowed from external networks into a

corporate network as they would only be able to reach the network from the outside via routing problems or

if the IP addresses were spoofed. This ACL is used to prevent all packets with a spoofed reserved private

source IP address to enter the network. The log keyword also enables logging of this intrusion attempt.


Q34. The enterprise network WAN link has been receiving several denial of service attacks from both IPv4 and IPv6 sources. Which three elements can you use to identify an IPv6 packet via its header, in order to filter future attacks? (Choose three.) 

A. Traffic Class 

B. Source address 

C. Flow Label 

D. Hop Limit 

E. Destination Address 

F. Fragment Offset 

Answer: A,C,D 

Explanation: 


Q35. For troubleshooting purposes, which method can you use in combination with the “debug ip packet” command to limit the amount of output data? 

A. You can disable the IP route cache globally. 

B. You can use the KRON scheduler. 

C. You can use an extended access list. 

D. You can use an IOS parser. 

E. You can use the RITE traffic exporter. 

Answer: C 

Explanation: 

The debug ip packet command generates a substantial amount of output and uses a substantial amount of

system resources. This command should be used with caution in production networks. Always use with the access-list command to apply an extended ACL to the debug output. Reference: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/security/dynamic-multipoint-vpn-dmvpn/111976-dmvpn-troubleshoot-00.html


300-101 exam guide

Renovate 300-101 pdf download:

Q36. Refer to the exhibit. After configuring GRE between two routers running OSPF that are connected to each other via a WAN link, a network engineer notices that the two routers cannot establish the GRE tunnel to begin the exchange of routing updates. What is the reason for this? 


A. Either a firewall between the two routers or an ACL on the router is blocking IP protocol number 47. 

B. Either a firewall between the two routers or an ACL on the router is blocking UDP 57. 

C. Either a firewall between the two routers or an ACL on the router is blocking TCP 47. 

D. Either a firewall between the two routers or an ACL on the router is blocking IP protocol number 57. 

Answer: A 

Explanation: 


Q37. Refer to the exhibit. 


Based on this FIB table, which statement is correct? 

A. There is no default gateway. 

B. The IP address of the router on FastEthernet is 209.168.201.1. 

C. The gateway of last resort is 192.168.201.1. 

D. The router will listen for all multicast traffic. 

Answer: C 

Explanation: 

The 0.0.0.0/0 route is the default route and is listed as the first CEF entry. Here we see the next hop for this default route lists 192.168.201.1 as the default router (gateway of last resort).


Q38. A company's corporate policy has been updated to require that stateless, 1-to-1, and IPv6 to IPv6 translations at the Internet edge are performed. What is the best solution to ensure compliance with this new policy? 

A. NAT64 

B. NAT44 

C. NATv6 

D. NPTv4 

E. NPTv6 

Answer: E 

Explanation: 

NPTv6 provides a mechanism to translate the private internal organization prefixes to public globally

reachable addresses. The translation mechanism is stateless and provides a 1:1 relationship between the internal addresses and external addresses. The use cases for NPTv6 outlined in the RFC include peering with partner networks, multi homing, and redundancy and load sharing.

Reference:

http://www.cisco.com/c/dam/en/us/td/docs/solutions/SBA/August2012/Cisco_SBA_BN_IPv6AddressingGuide-Aug2012.pdf


Q39. CORRECT TEXT [SIMULATION] 

Route.com is a small IT corporation that is attempting to implement the network shown in the exhibit. Currently the implementation is partially completed. OSPF has been configured on routers Chicago and NewYork. The SO/O interface on Chicago and the SO/1 interface on NewYork are in Area 0. The loopbackO interface on NewYork is in Area 1. However, they cannot ping from the serial interface of the Seattle router to the loopback interface of the NewYork router. You have been asked to complete the implementation to allow this ping. 

ROUTE.com's corporate implementation guidelines require: 

. The OSPF process ID for all routers must be 10. 

. The routing protocol for each interface must be enabled under the routing process. 

. The routing protocol must be enabled for each interface using the most specific wildcard mask possible. 

.The serial link between Seattle and Chicago must be in OSPF area 21. 

.OSPF area 21 must not receive any inter-area or external routes. 

Network Information 

Seattle 

S0/0 192.168.16.5/30 - Link between Seattle and Chicago 

Secret Password: cisco 

Chicago 

S0/0 192.168.54.9/30 - Link between Chicago and NewYork 

S0/1 192.168.16.6/30 - Link between Seattle and Chicago Secre Password: cisco 

NewYork 

S0/1 192.168.54.10/30 - Link between Chicago and NewYork 

Loopback0 172.16.189.189 

Secret Password: cisco 





Answer: Here is the solution below: 

Explanation: 

Note: In actual exam, the IP addressing, OSPF areas and process ID, and router hostnames may change, but the overall solution is the same. 

Seattle’s S0/0 IP Address is 192.168.16.5/30. So, we need to find the network address and wildcard mask of 192.168.16.5/30 in order to configure the OSPF. 

IP Address: 192.168.16.5 /30 

Subnet Mask: 255.255.255.252 

Here subtract 252 from 2565, 256-252 = 4, hence the subnets will increment by 4. 

First, find the 4th octet of the Network Address: 


The 4th octet of IP address (192.168.16.5) belongs to subnet 1 (4 to 7). 

Network Address: 192.168.16.4 

Broadcast Address: 192.168.16.7 

Lets find the wildcard mask of /30. 

Subnet Mask: (Network Bits – 1’s, Host Bits – 0’s) 

Lets find the wildcard mask of /30: 


Now we configure OSPF using process ID 10 (note the process ID may change to something else in real exam). 

Seattle>enable 

Password: cisco

Seattle#conf t 

Seattle(config)#router ospf 10 

Seattle(config-router)#network 192.168.16.4 0.0.0.3 area 21 

One of the tasks states that area 21 should not receive any external or inter-area routes (except 

the default route). 

Seattle(config-router)#area 21 stub 

Seattle(config-router)#end 

Seattle#copy run start 

Chicago Configuration: 

Chicago>enable 

Password: cisco 

Chicago#conf t 

Chicago(config)#router ospf 10 

We need to add Chicago’s S0/1 interface to Area 21 

Chicago(config-router)#network 192.168.16.4 0.0.0.3 area 21 

Again, area 21 should not receive any external or inter-area routes (except the default route). 

In order to accomplish this, we must stop LSA Type 5 if we don’t want to send external routes. And 

if we don’t want to send inter-area routes, we have to stop LSA Type 3 and Type 4. Therefore we 

want to configure area 21 as a totally stubby area. 

Chicago(config-router)#area 21 stub no-summary 

Chicago(config-router)#end 

Chicago#copy run start 

The other interface on the Chicago router is already configured correctly in this scenario, as well 

as the New York router so there is nothing that needs to be done on that router. 


Q40. A corporate policy requires PPPoE to be enabled and to maintain a connection with the ISP, even if no interesting traffic exists. Which feature can be used to accomplish this task? 

A. TCP Adjust 

B. Dialer Persistent 

C. PPPoE Groups 

D. half-bridging 

E. Peer Neighbor Route 

Answer: B 

Explanation: 

A new interface configuration command, dialer persistent, allows a dial-on-demand routing (DDR) dialer

profile connection to be brought up without being triggered by interesting traffic. When configured, the dialer persistent command starts a timer when the dialer interface starts up and starts the connection when the timer expires. If interesting traffic arrives before the timer expires, the connection is still brought up and set as persistent. The command provides a default timer interval, or you can set a custom timer interval. To configure a dialer interface as persistent, use the following commands beginning in global configuration mode:

Command Purpose

Step 1 Router(config)# interface dialer Creates a dialer interface and number enters interface

Configuration mode.

Step 2 Router(config-if)# ip address Specifies the IP address and mask address mask of the dialer

interface as a node in the destination network to be called.

Step 3 Router(config-if)# encapsulation Specifies the encapsulation type.

type

Step 4 Router(config-if)# dialer string Specifies the remote destination to dial-string class class-name call

and the map class that defines characteristics for calls to this destination.

Step 5 Router(config-if)# dialer pool Specifies the dialing pool to use number for calls to this destination.

Step 6 Router(config-if)# dialer-group Assigns the dialer interface to a group-number dialer group.

Step 7 Router(config-if)# dialer-list Specifies an access list by list dialer-group protocol protocol- number or

by protocol and list name {permit | deny | list number to define the interesting access-list-number} packets that can trigger a call. Step 8 Router(config-if)# dialer

(Optional) Specifies the remote-name user-name

authentication name of the remote router on the destination subnetwork for a dialer interface.

Step 9 Router(config-if)# dialer Forces a dialer interface to be persistent [delay [initial] connected at all

times, even in seconds | max-attempts the absence of interesting traffic.

number]

Reference:

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/dial/configuration/guide/12_4t/dia_12_4t_book/dia_dia

ler_persist.html